Questionmark Perception
Help
Change contrast
Change font size

Introduction

Maak de sommen:


Question

1
Een doos is 2 dm hoog, 3 dm lang en 2 dm breed. In deze doos worden dobbelstenen verpakt. 1 dobbelsteen is 1cm x 1cm x 1cm. Hoeveel dobbelstenen passen er in de doos?

Question

2
De directeur van de school koopt bekers voor het tafeltennistoernooi. Er zijn vier eerste prijzen, vier tweede prijzen en twee derde prijzen.
Een eerste prijs kost €12, een tweede prijs de helft en een derde prijs daar weer de helft van. Wat moet de directeur betalen?

Question

3
Een koor bestaat uit 35 leden. Ze betalen elk €35 contributie per jaar. Hoeveel geld komt er per jaar binnen?

Question

4
Een schaatser rijdt 500 meter in 36 seconden. Hoeveel kilometer rijdt hij met deze snelheid in een uur?

Question

5
Om een vierkant grasveld met een oppervlakte van 36 vierkante meter moeten 3 draden prikkeldraad gespannen worden. Hoeveel meter prikkeldraad is er nodig?

Question

6
Wilma heeft precies een 6 op haar rapport voor Engels. Ze heeft voor de eerste vier toetsen de volgende cijfers gehaald: 8, 5, 6 en 4. Welk cijfer heeft ze voor haar laatste toets gehaald?

Question

7
Er wordt een sponsorloop gehouden. De opbrengst is €2500. 85% van de opbrengst gaat naar een goed doel. Hoeveel houdt de school zelf om de organisatiekosten te betalen?

Question

8
De appels kosten €1,50 per kilo. Joris koopt 2 kilo. Wat moet hij betalen?

Question

9
André zit op atletiek. Op zaterdag loopt hij de 100 meter in 15,3 seconden. Op zondag verbetert hij z'n score met 0,8 seconden. Hoe snel heeft André de 100 meter op zondag gelopen?

Question

10
De helft van 74 is hetzelfde als van ...